Мануел Нойер
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нойер нападна Байерн, Кан отвърна с критика

Вратарят и капитан на Байерн Мануел Нойер остро критикува решението на клуба да уволни Тони Тапалович. Тапалович е треньорът на вратарите и най-близкият му човек в клуба. Нойер даде две различни интервюта за две различни медии – за „Зюддойче Цайтунг“ и за „Дъ Атлетик“.

„Този удар, изникнал от нищото, ме засегна много. Това е най-гадното нещо, което съм виждал в кариерата ми. Тони винаги беше екипен играч, всички го виждаха по този начин. Единадесет години и половина той не работеше за мен, а за цялата група вратари, за треньорския щаб и за клуба“, каза Нойер за „Дъ Атлетик“.

„За мен това беше удар, когато вече бях на земята. Имах чувството, че сърцето ми е изтръгнато. Всичко в нашата целева група се разпадна. Хората започнаха да плачат. Мисля, че това казва всичко. Вратарите са отбор в отбора, но Тони беше популярен сред целия отбор“, подчерта той.

Изпълнителният директор и легендата на баварците Оливер Кан разкритикува Нойер в отовор. „Той е капитан на отбора и това, което каза, не му прави чест. Още повече изявленията му са в грешен времеви момент. Предстоят ни много важни мачове“, каза Кан пред ДПА.

„Той е засегнат лично, така че в известна степен го разбирам. И аз съм бил изправен пред подобни ситуации в миналото. Точно така се случи през 2004 г. със Сеп Майер и националния отбор. Бях разочарован и ядосан на федерацията. Но общите цели бяха по-важни от моите чувства. И реших да си замълча. Мануел направи обратното. Ще трябва да говорим с него“, добави Кан.

- реклама -