Клемен Ноел

Ноел спечели в Шамони, Попов отпадна

Клеман Ноел зарадва местната публика във френския курорт Шамони, печелейки слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Надпреварата днес бе доста интересна, като повечето фаворити дори не успяха да завършат. По трасето отпаднаха Хенрик Кристоферсен, Даниел Юл и Алекси Пинтуро.

След първия манш швейцарецът Юл имаше преднина от 24 стотни пред Ноел. 22-годишният французин обаче бе много бърз във втората част и постави под напрежение своя опонент. Това се отрази на Юл и той пропусна врата в самото начало на пистата.

Ноел записа трета победа в слалома от началото на сезона и общо шеста за Световната купа в кариерата си. Той се изкачи до второ място в класирането на дисциплината с 550 точки, само две по-малко от лидера Хенрик Кристоферсен.

Втори днес се нареди норвежецът Тимон Хауган, а на трета позиция остана Адриан Пертъл от Австрия. И за двамата това бе едва втори подиум в Световната купа.

Алберт Попов

Алберт Попов падна във втория манш

Българинът Алберт Попов кара солидно в първия манш и даде 22-ро време. Той обаче рискува повече във втория манш и не успя да завърши и да запише нови точки. По този начин той се смъкна с три места в класирането на слалома и вече заема 31-ва позиция с 67 точки.

- реклама -