Листовката, раздавана от привържениците на Брекзит, която разгневи Нисан

Нисан ще съди организатори на кампанията, подкрепяща Брекзит

Японският автомобилен гигант Нисан започва съдебни процедури срещу кампанията на привържениците на Брекзит. Повод за крайните действия е използването на логото на компанията в рекламните листовки. С тях се призовават британците да гласуват ЗА излизанато на страната от Европейския съюз на референдума на 23 юни.

На листовките логото на Нисан е отпечатано до логата на още четири големи компании, сред които Unilever и Vauxhall. Надписът гласи “ Големите компании…. казаха, че ще останат във Великобритания, независимо от резултата на референдума“.

Бюлетина

От Нисан заявиха, че предпочитат Великобритания да остане в ЕС. И още – започват съдебни действия в Британския върховен съд, за да спрат използването на името им в кампанията. Така искат да спрат всички спекулации, в които е замесено името им.

Говорителат на Нисан: Искам да кажа ясно-Нисан не подкрепя никоя политическа кампания отнасяща се до този важен въпрос. Британците трябва сами да решат

 

 

Днес няколко автомобилни компании се обърнаха към британците с бризив да не напускат общия пазар на 28-те.

До момента няма коментар от представители на кампанията, използнала без разрешение и спекулираща с големи работодатели в страната.

Последните проучвания сочат, че има лека повишаване в броя на поддръжниците за оставане в Евросъюза. Надеждите са отправени и към тези, които още не са решили. Според социолозите те няма да подрепят Брекзита. А те са 10% от гласоподавателите.

Информацията е на британския The Independent.

- реклама -