Нинова за кмета на Перник: Не може да откаже среща, която не съм искала

„Срещата с главния прокурор Гешев поисках заради жителите на Перник. Те ме помолиха за такава, като го попитам дали се води разследване специално за ремонта на стената на язовир „Студена“. Получих такава среща, но после тя беше отменена. В Перник всички искат да разберат кой ще понесе отговорност. Зададох въпросите на перничани писмено – упорита съм“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Лице в лице“ по Би Ти Ви. „А кметът на Перник се изказва неподготвен, не може да откаже среща, която не съм искала. Кметът да си гледа кметските работи, но и да не забравя, че бе избран като алтернатива на статуквото“, добави тя.

„Вече близо половин милион българи нямат ежедневен достъп до вода, а водната криза се разраства в цялата страна. Вотът на недоверие, който внасяме, ще бъде също заради боклуците и мръсния въздух“, каза още Нинова.

„Години наред у нас няма контрол на вноса на боклуци – категорична бе тя. – Фактите са налице за вота на недоверие – това е държавна политика.

„Надявам се, че не ме питате сериозно дали участваме в заговор за сваляне на кабинета чрез кризата с водата. Управляващите да обяснят на хората в страната в очите има ли такива сценарии“, заяви Нинова.

„120 процента съм сигурна, ще всички колеги в БСП ще гласуват вот на недоверие на правителството“, изрази увереност Нинова. И обяви, че би било проблем да бъде стопроцентово подкрепена в червената партия.

- реклама -