Снимка: 24 часа

Нинова за бъдещото правителство: първо програмата, а после личностите

Гласувах за президент държавник, който винаги ще се ръководи от българския национален интерес, като главнокомандващ ще се старае да има мир, винаги ще налага вето върху закони, за които има съмнения за лобизъм, и ще превърне КСНС в орган, в който като държавници ще мислим за България.

Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова, която гласува в 17 часа, тъй като през деня е пътувала до провинцията поради личен ангажимент.

Ако искаме кабинет на промяната, която наистина да направим, математиката го показва, че без БСП не може да стане, отговори Нинова на такъв въпрос. Тя била обнадеждена, че има принципно разбирателство до момента и от вторник започват разговорите в 18-те работни групи.

Бюджетът е едно от първите неща, които трябва да дискутираме и приемем, тъй като през него минават нашите политики, особено в кризисния период, в който се намираме, обясни Нинова. Тя напомни, че решението на Националния съвет на партията е да няма отстъп от позициите на БСП за РС Македония и за Истанбулската конвенция.

Първо ще се разговаря за програмата, след това за личностите, каза соцлидерката.

- реклама -