Нинова: Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет

След проведените разговори в 18 работни групи през изминалата седмица сме все повече оптимисти, че ще сте състави редовен кабинет. Всички партии го заявихме, че искаме да го направим. Въпреки някои различия, които имахме, в преговорите по най-важните въпроси се намери общото”. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” председателят на БСП Корнелия Нинова.

По думите й има две червени линии, които БСП няма да премине. Едната е въпросът за членството на Македония в ЕС. Другата – Истанбулската конвенция.

„За разпределение на сектори, министерства, постове и личности – няма да говорим, преди да разговаряме с колегите от другите три партии. Такива разговори все още не са водени. Ще трябва да почакаме – мисля, че така е коректно”, подчерта тя. „Трябва да побързаме и да обсъдим и този въпрос. Предстоят да се вземат важни решения”.

На въпрос има ли тема и действие на евентуално правителство, ако бъде гласувано, което ще накара БСП да го напусне, тя заяви: ”Нека първо да го направим. Да свършим работа – пък ще видим”.

Нинова коментира и загубата на партията си на изборите. „Има и обективни, има и субективни. Предстои на Национален съвет да ги изясним”.

„За толкова години откакто съм председател преживях доста предателства. И то от хора, на които съм помагала и стимулирала в политиката. Но няма значение. Предателите нямат значение. Имат значение последователите, а те са много”.

По думите й все още не е решила дали да се кандидатира за председател на БСП. „Аз създадох възможност и това за пръв път се реализира, председателят да се избира от всички членове на партията. Важно е това демократично право да се запази”, категорична е тя.

 

- реклама -