Нинова

Нинова връчи даренията, които събра на рождения си ден

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предаде на Съюза на математиците в България събраните дарения, които получи за нейния юбилей неотдавна.

Сумата възлиза на 22 096 лева

Нинова се срещна с ръководството на Института по математика и информатика към БАН – акад. Петър Кендеров, акад. Благовест Сендов, чл. кор. Олег Мушкаров – председател на научния съвет на Института, акад.Веселин Дренски – директор на Института, проф. Петър Бойваленков – ръководител на отбора по математика, чл.кор. Николай Николов – Съюз на математиците в България, проф. Емил Колев, доц. Харизанов и Емил Келеванджиев – ръководител на Националния отбор по информатика.

„Поздравявам ви за усилията, които полагате за развитието на науката в България. Вие правите от нашите деца таланти, които прославят България по света и носят безброй медали. Те са бъдещето на България. Искам да им помогна, да инвестирам в младите хора, които искат да се развиват“, заяви червената лидерка и пожела успех на младите таланти на България.

От името на СМБ чл.кор Николай Николов благодари за дарението и увери, че и в бъдеще ще подготвят младите математици и информатици, които са едни от най-успешните в света.

Припомняме, че по случай своята 50 годишнина, лидерът но на БСП Корнелия Нинова обяви, че не желае подаръци и цветя, а събира средства за Националния отбор по математика и Националния отбор по информатика.

- реклама -