сн. БСП

Нинова: Вместо да решават проблеми, служебните министри правят партия

Имаме 7 решения за излизане от кризата, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в Сопот

Всеки е свободен да прави политически проекти, но ще изчакаме още малко да видим дали ще стане факт, коментира Нинова във връзка с евентуални бъдещи политически проекти с участието на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

“Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата. Цели браншове са на улицата и протестират справедливо: земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега.

Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил.

Служебни министри пък вместо спешно да решат най-важния въпрос сега – социалния, се занимават с партийно строителство на нов проект. А най-жалкото е, че това дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Сопот, където е по случай празника на града и 136-ата годишнина от Съединението. Там тя откри и нов клуб на БСП.

Нинова представи и 7 възможни решения за излизане от кризата, които левицата предлага. Те са:

1. С всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник да се платят заплатите, обезщетенията и да се преизчислят пенсиите.

2. Да се купят лекарства и да се промени методиката за оценка на медицинския труд за ковид.

3. Да се плати по една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си.

4. Мярката 60/40 да се промени на 80/20 или 80/0 в зависимост от степента на затваряне на фирмите.

5. Нова методика за ценообразуване на енергоносителите с цел намаляване на цената на ток, газ, парно и т.н.

6. Енергийни помощи на социално слабите за зимата.

7. Безкомпромисна борба със спекулата, ако се появи такава. Всичко това е изпълнимо и работещо и ще помогне на много хора. Трябва само спокойно и хладнокръвно да се изпълни“, посочи тя.

Всеки е свободен да прави политически проекти, но ще изчакаме още малко да видим дали ще стане факт, тъй като до момента това е само неофициална информация, коментира Нинова в отговор на въпрос относно евентуалните бъдещи политически проекти с участието на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

- реклама -