Нинова разпореди проверки на всички бензиностанции

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова разпореди на Комисията за защита на потребителите (КЗП) проверки на

бензиностанциите в цялата страна

във връзка с изкуствено създадената паника и недопускане на спекулативно повишаване цените на горивата. Това съобщават от пресцентъра на БСП.

ГЕРБ отговори на Петков: Защо продаде газ на половин цена в първата нощ на войната? – Flashnews

Дирекция „Регулиране на икономическата дейност“ към Министерството на икономиката и индустрията разпореди да започнат

проверки на лица и фирми,

осъществяващи търговия на едро на нефт и продукти с нефтен произход, които са в Регистъра на икономическото министерство за евентуални закононарушения на регистрационния режим.

 

/ iStock/Getty Images
„Няма да позволим никой да трупа свръхпечалба на гърба на хората. Започнахме проверки чрез КЗП и ресорната дирекция в Министерството на икономиката. Ще използваме всички законови механизми, за да защитим потребителите“, заяви министър Нинова.
По-рано премиерът Кирил Петков заяви, че „колоните пред бензиностанциите са

част от политическа атака“.

Кирил Петков: Колоните пред бензиностанциите са част от политическа атака (Видео) – Flashnews

„Събрахме се днес с представителите на Петролната и газова асоциация и производителите от „Лукойл“ и обсъдихме ситуацията. Оказа се, че не само количества има, имаме в големи количества в цялата система.

Всички са заредени.

Няма никакъв проблем по цялата верига. Единствената причина за паниката в сряда е, че са се използвали снимки от няколко малки бензиностанции, които са изпратени навсякъде в социалната мрежа по политическа или хибридна атака. До този момент, хората, които виждаме,чеса организирали това, са свързани с младежката ГЕРБ“, обяви Кирил Петков, който обясни така защо са се появили в сряда опашките пред бензиностанциите.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено