Нинова БСП шествие деня на труда

Нинова в Деня на труда: Да осветлим паралелната държава

Тук сме, за да ви кажем оставка. Отивайте си – Борисов, правителството, управлението заедно със задкулисието.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в речта си по време на Първомайския протест срещу бедността и корупцията, организиран от левицата.

Отивайте си заедно с онези, които в тъмното отзад ви дърпат конците, защото искаме справедливост, искаме да бъдем свободни хора, искаме да имаме достойнство. Отивайте си, за да я има България и за да живее този народ, добави Корнелия Нинова.

„Тук сме обединени и заедно, защото ни води една идея-искаме справедливост. Началото е поставено преди 132 години в Америка. Цели 132 години хората, които творят, произвеждат се борят за правата си и срещу ограбването на труда им. За 132 години светът се промени, неравенствата се увеличиха. 3% от човечеството владее 97% от благата му“, подчерта лидерът на БСП.

Властта днес в България крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си. Нека днес да изпълним призива на президента Радев и да пуснем прожекторите.

Да осветлим паралелната държава, тъмната страна на управлението, призова Нинова.

„Нека да осветим истинското лице на управлението, а не другото, което всеки ден от телевизорите ни убеждава, че държавата цъфти, а народът живее в благоденствие. Истинското лице на управлението е пропито от кражби и корупция. Прожекторите вече светнаха, но от вън. Докладът на Държавния департамент на САЩ, г-н Борисов, ви каза, че цялото ви управление е пропито от корупция, че няма свобода на словото, че газите човешките права в България. Най-авторитетните европейски институции и издания ви казаха на върха на председателството на Европа е най-корумпираната и бедна държава, управлявана 8 години от г-н Бойко Борисов“, посочи председателят на БСП.

„Светнете прожекторите във вашите градове и села, не се страхувайте, за да има светлина и, за да се види, че тяхното управление и в местната власт е обрасло с далавери и кражби. Нека от днес тази светлина да тръгне по цялата страна, за да се види истината, за да дадем сила и смелост на народа си, защото 1,5 млн. живеят под прага на бедност, 400 000 са с по-малко от минималната заплата, близо 4 млн. българи живеят с под средната заплата. Но, за една година имаме нови 61 милионери, а 400 депутати, министри, съдии, комисари на всеки 3 месеца си увеличаваме заплатите. Това не е справедливо, г-д управляващи, и вие трябва да се откажете от тези привилегии или народът ще ви откаже. Срещу тази наша политика се е изправила стената на системата, която не иска да се раздели с благините си, не иска да ги сподели с народа си. Днес, тези прожектори да покажат истинската картина на живота в България-българи умират по улиците, защото няма болници, или, защото нямат пари да си платят. Децата излизат неграмотни от училище, изчезваме като нация“, каза Нинова.

„Те управляват 8 години, а той е от 2001 г. и изведнъж вчера се събуждат, за да разберат, че пътищата, които построиха не са модерни, а са дупка до дупка, защото крадоха от там.

Да разберат, че блоковете, които санираха не са здрави, а протекоха, защото крадоха от там , да разберат, че търговските вериги са лоши и продават храна второ качество. Сега се събуждат като че ли вчера са влезли във властта. Управлявате 8 години, г-н Борисов, предостатъчно.

социалисти, БСП шествие митинг протест Корнелия Нинова Деня на труда

Преуморена и безидейна власт, която ни предлага две неща-нестабилност и войнстваща агресия. Всеки ден се карат в коалицията по между си за пари, обществени поръчки, назначения и влияние. Валери Симеонов срещу министрите на ГЕРБ, Цветанов срещу Волен Сидеров, всички заедно срещу народа си. Това е нестабилно управление и политика. Сутринта казват едно, на обяд решават второ, а вечерта-трето. Няма перспектива, няма сигурност. Не можеш да правиш планове за бъдещето си, защото не знаеш с какъв акъл ще се събудят на другия ден. Борисов и управлението му отвориха война на всички и всичко-на президента Радев. И така рушат държавността и институциите. Отвориха война на опозицията и я пратиха в Сибир от парламентарната трибуна и така рушат парламентаризма. Най-страшното е, че отвориха война на българите, когато оставиха хората с увреждания да стоят пред НС часове на патерици, защото си позволиха да кажат, че системата ги убива“, посочи Корнелия Нинова.

Според нея управляващите са нарочили всеки протест като платен, купен така щели да кажат и за днешния, защото виждат в народа си враг.

„Ние искаме мир, спокойствие, високи доходи, достоен живот. Най-големият враг на тези наши искания и мечти е един-апатията и безверието. Знаем, че много сте лъгани, че много хора не вярват, че нещо може да бъде различно. Знаем, че много хора мислят-така е било и така ще бъде. Не, няма да бъде така, може да бъде и различно, г-н Борисов, и скъпи българи. Може да имаме българско производство, може да се храним от българската земя, може да се лекуваме без да доплащаме, българските институции може да работим заедно за общото благо, може трудът ви да бъде уважаван, може пенсиите ви да бъдат индексирани, може децата да получават помощ от държавата, за да не изчезнат като народ. Вие искате да ви ръкопляскаме вкъщи пред телевизорите, но ние сме тук, за да протестираме. Не сме на колени и не ръкопляскаме по нареждане. Смели българи и сме тук, за да ви кажем оставка“, заяви още Нинова.

- реклама -