Корнелия Нинова, БСП избори резултати председател избор

Нинова стартира процедура за избор на нов председател на БСП, връща социалистите в парламента

Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да подаде оставка. За сметка на това тя стартира процедура за избор за нов председател на БСП.

Това стана ясно на брифинг на червените на „Позитано“ 20.

„Вярвам, че процедурата ще приключи до 1-2 месеца и тогава ще преминем към избора на нов председател по новия устав“, каза още Нинова.

„Националният съвет трябва да се събере, да изготвим правила за избора на нов председател, да бъдат одобрени и едва когато стартира тази процедура, ще си подам оставката, за да може всички да се състезаваме на равни начала. Дотогава оставам лидер на партията, но вярвам, че всички процедури ще приключат до месец-два“, уточни тя.

Нинова добави, че отговорността трябва да е солидарна на всички.

Ще предложим да се проведат конференции във всички общини. На тях да се направи анализ по места и оценка защо сме загубили. Обективен анализ да се направи и да има точка от дневния ред – избор на ръководство на общински съвет и общински председатели, каза Нинова. Тя добави и че ще се проведат областни съвети – отново с анализ и оценка по области. Процедурата за избор на председател на БСП ще се проведе по новия устав, ще гласуват всички членове на партията, каза Нинова.

Ще предложим БСП да се върне в НС и да се внесе отново закона за КПКОНПИ, за избор на европейски прокурор и за правомощията на главния прокурор, допълни още Нинова.

Голямата ни тревога за България е ниската избирателна активност.

Това е урок за всички партии, да си вземем поука защо всички нас хората не хората не ни харесват, каза още Корнелия Нинова.

Ниската активност значи и слабо представителство на партиите. Всички ще представляваме по-малко от 2 млн. българи, това е проблем за политическите партии и за държавността. Ниската активност прави значим корпоративния, купения вот, което е удар по демократичния избор, подчерта Нинова.

Продължаваме напред със същите сили, обърна се Нинова към избирателите на БСП. Не е вярно, че ядрото на БСП не е излязло да гласува, ние имаме 450 005 гласа, това е ядрото на БСП и БСП излезе да гласува на тези избори, категорична е Нинова.

Имаме увеличение на гласовете, увеличаваме броя на депутатите си, посочи още лидерът на БСП.

- реклама -