БСП

Нинова спря вътрешно-партийната кампания за нов за лидер на БСП заради коронавируса

Във връзка с развитието на епидемиологичната ситуация в страната, Изпълнителното Бюро и ръководството на парламентарната група на „БСП за България” решиха временно да бъде спряна отчетно-изборната кампания в партията.

”В момента най-важно за нас е здравето на хората. Следим ситуацията и в зависимост от нейното развитие, ще вземем следващите си решения”, коментира председателят на БСП Корнелия Нинова.

Решението идва на фона надигащото се напрежение на „Позитано“ 20 заради финансовото състояние на партията. Социалистите от различни организации в страната вече изразиха опасения срещу решението на партийното ръководство да ипотекира имоти на БСП, за да тегли заем от полови милион лева.

Става въпрос поне за 12 имота, част от които са дарявани на партията. С парите трябва да се финансира вътрешното гласуване за лидер на столетницата през април.

От БСП все още не са изплатили и около 2,5 млн. лв. на бюджета, дължими със задна дата заради промяната в размера на субсидията на партиите миналата година. В същото време общинските структури не са получавали средства в продължение на половин година.

- реклама -