Нинова след срещата с ИТН: Имаме различия кога да бъдат увеличени пенсиите

„Оценяваме случилото се като първа добра крачка за разговори за съставяне на правителство. Уточнихме теми и политики, по които имаме припокриване, имаме и различия“, заяви Корнелия Нинова след срещата с представители на ИТН, като допълни че утре на Национален съвет ще се обсъдят всички теми и ще се излъчи работна група, за да продължат разговорите.

Нинова уточни, че не са минали по целите си програми, като БСП са се обявили против приватизацията на ББР и концесиите. Имали и различия кога да бъдат увеличени пенсиите. Социалистите искали това да стане сега, докато от партията на Трифонов са заявили, че това е добре да стане догодина.

Инициативата за следващата среща пък от ИТН оставили на БСП, след като си излъчат работна група.

По повод ДПС, Нинова заяви, че мандатоносителя решава с кой да се среща, каква подкрепа искат и от кого. Соцлидерката се обърна към журналистите да оставят ИТН на спокойствие да си решават с кого да се срещат. Все пак обаче трябвало да се види общата рамка на всички партии, които биха подкрепили правителството на ИТН.

„И гласуването е подкрепа, видяхте как стана избирането на председател на Народното събрание“, каза още Нинова и допълни, че нямало как да знае дали в деня на избор на кабинета ДПС ще ги подкрепят.

- реклама -