Нинова

Нинова: Ще подкрепим кабинет на Слави Трифонов

Слави Трифонов, ако предложи кабинет и му е необходима нашата подкрепа, ние ще я дадем.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ. Според нея „БСП е претърпяла тежка загуба, но е сила без която не може“. Ние сме определяща сила. Може да се съберем по политики, каза още Нинова и добави: Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна. 4г. не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Това няма да стане.

Еуфорията, че моделът Борисов е съборен, е прибързана – този модел е само разклатен, допълни тя.

Нинова сподели, че в нощта на изборите първата й реакция е била да подаде оставка. „В нощта на изборите много хора ми се обадиха и ме посъветваха да не прибързвам, да премисля ситуацията“, обясни тя.

Според нея оставката й в този момент би била унищожителна за партията. „Оставка на председател на БСП сега означава три месеца ние да правим процедура за пряк избор, а тези три месеца са изключително важни и ключови за България. Трябва да прецениш в политиката с кое ще навредиш повече“, каза лидерката на БСП.

Искам да чуя мненията на структурите на партията, на ръководните места и на членовете. Бих искала да чуя какво им е мнението, къде сгрешихме. Това е целта на тези срещи, обясни Нинова относно срещите, които от левицата започват днес.

- реклама -