Нинова събор БСП ГЕРБ Борисов

Нинова: Ще направим събора на жълтите павета

„Хиляди наши членове и симпатизанти, коалиционни партньори, хора, които нямат общо с БСП, от вчера заявяват желание и готовност да участват в протести в цялата страна. Не просто в защита на президента, а за спасяването на България. И ще го направим.

Вчера властта ни забрани да проведем традиционния си събор на връх Бузлуджа. Добре, ще го направим на жълтите павета в София, пред Министерския съвет.

Ще го направим като национален митинг. И нека всички, желаещи промяна, без оглед на партийните си интереси, се обединим. Не става дума за партийни интриги или лични рейтинги, а за България, уважаеми българи“.

Това заяви в декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание.

По думите й не става въпрос за партийни или лични рейтинги, а за България. Внасяме вот на недоверие вътре в парламента и вярваме в подкрепата на гражданите извън него на този ден, добави тя.

Вчера се случи нещо безпрецедентно, коментира Нинова. Тя отбеляза, че показните действия на органите на съдебната власт са удар по върховенството на закона, по Конституцията и правовия ред в страната.

„Днес премиерът прехвърли отговорността за случващото се в държавата върху НСО. Твърде елементарно, г-н премиер! Отговорността за случващото се в България е ваша, на десетгодишното управление“, заяви лидерът на БСП. Създадохте мафиотско-олигархичен модел на управление и всеки, който се противопостави на този модел, е гонен, уволняван, преследван и компрометиран, посочи тя. „Вчера хиляди хора излязоха открито да кажат, че това не може да продължава така. Поздравяваме ги за смелостта и за волята заедно да възстановим държавността и да спрем мафията в България“, каза Нинова.

Лидерът на БСП се обърна и към депутатите във връзка с предстоящия вот на недоверие към правителството. „Мислете – математическият сбор от 121 тук, вътре, или енергията на хиляди навън, скъпото лично депутатско място за още няколко месеца или години бъдеще за България и просперитет на народа ни“, посочи тя. „Каквото и да правите – не се гаси туй, що не гасне“, завърши изказването си Нинова с думи на Вазов.

 

- реклама -