Нинова: Ще искаме незабавни преговори с „Газпром“, ако влезем в следващия парламент

БСП ще се яви на изборите със самочувствие за “добре свършена работа” в редовното правителство. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след регистрацията в ЦИК.

От БСП внесоха 7000 подписа.

“Благодарение на нашето участие в редовното правителство имаше мощна социална програма, която помогна на много семейства да преминат през тежката зима. Борихме се с корупцията като спряхме рекета на фирмите. Вярваме, че хората ще ни оценяват по резултатите, които показахме”, каза още Нинова и заяви: „Имаме решения за това как да продължим нататък“.

Тя представи 4 решения на партията, с които “БСП гарантира, че ще преведе България през следващите месеци”, ако влезе в следващия парламент. На първо място тя заяви, че социалистите ще настояват за налагане на мораториум върху цената на газа, водата и парното за битовите потребители; серизона програма за компенасация на бизнеса за разликата в цените; продължение на социалната програма и приоритети; и на четвърто място тя постави “незабавни” преговори с “Газпром”.

Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС. Ще разговаряме за съставяне на правителство с тези, които са готови да продължим борбата срещу кражби, източване на пари. Искаме реална социална държава, заяви още Нинова.

- реклама -