Нинова саботаж прокуратура сигнал телевизия

Нинова сезира прокуратурата за саботаж, заради прекъснат ТВ сигнал на Бузлуджа

Корнелия Нинова заподозря саботаж на Бузлуджа

Лидерът на социалистите сезира прокуратурата заради проваленото телевизионно излъчване от събора на Бузлуджа вчера.

Историята на проблема

Тя обясни, че от 10:30 до 11:00 часа телевизията е излъчвала пряко и без проблем всичко, което се случва на върха. В 11:00 часа, когато е започвала официалната част на събитието, сигналът е бил прекъснат.

Направихме всичко възможно да бъде прехвърлено прякото предаване през друга телевизия. Веднага след нейното започване и този сигнал беше прекъснат. Видяхме се принудени да използваме техниката на БНТ. 10 мин. след като те започнаха беше изключена и сателитната връзка на БНТ“, допълни Нинова. По нейните думи на мероприятието е имало най-модерната и сериозна техника, както и изключително добри професионални екипи и инженери.

Нинова саботаж сигнал прокуратура Бузлуджа

„Смятаме, и така са определили телевизията си в жалбата до прокуратурата, че това беше саботаж на Националния събор на БСП и левицата“, подчерта председателят на БСП.

КОЙ саботира сигнала

Не се знае кой е саботирал сигнала и Нинова очаква прокуратурата да направи своето разследване. „Допускаме, че това може да бъде направено от хора с достатъчно възможности в държавата. Да изключиш на три телевизии сигналите и сателит, да прекъснеш пряко излъчване, го определяме като тежка цензура срещу опозицията“, каза още тя.

Според нея това е посегателство срещу свободата на словото. „Г-н Борисов, ако сте Вие, това е недопустимо – да посегнете върху свободата на словото, срещу опозицията и най-голямото й национално събитие и показва само едно – притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа“, коментира Нинова. Тя обясни, че са проведени разговори с много инженери и техници и всички са казали, че за първи път им се случва подобно нещо. „За първи път и в историята на БНТ се случва това. Искаме прокуратурата да каже кой се опитва да скрие гласа на опозицията“, категорична е лидерът на социалистите.

- реклама -