Нинова

Нинова със задочен въпрос към Борисов: Защо мълчите за Турция и ДОСТ?

„Готвите ли ДОСТ за своя патерица в 44-то НС и затова ли мълчите и нямате позиция, че турският министър и турският посланик се намесват пряко в изборите на суверенна държава?“.

Този въпрос отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща със стотици граждани в Ловеч към Борисов като част от задочния дебат с него, след като той отказа реален, съобщиха от БСП.

„Питам за достойнството на един народ. Каква е позицията му по отношение на изказването на турския министър на труда и социалната политика и обръщението да се подкрепи партия ДОСТ“, каза тя.

Председателят на БСП напомни, че ДОСТ са подкрепили Цецка Цачева на президентските избори, макара, че тогава те сами пожелаха това. Според Нинова чрез тази партия, друга държава се меси във вътрешните работи на България.

5369996

„БСП казва, че това е недопустимо. Искаме достойнството, че сме един народ, който решава вътре в държавата си своята съдба и никой отвън не му определя пътя. Както каза и президентът Радев; „Външната политика вече ще се прави вътре в страната и ще се отстоява навън, а не обратното“

Корнелия Нинова заяви, че БСП иска доверието на хората, защото е готова да промени живота им.

„Борисов е обърнат назад, защото вероятно вече е приел поражението и знае, че той и партията му са минало. Те съсипаха икономиката, защото дадоха предимство на 5-6 големи фирми да вземат обществените поръчки. Ние предлагаме друго.“

БСП създава на фонд „Индустрия“

Той ще финансира предприятия за производство. Също така левите обещават закон за храните, с който да се задължат веригите да продават 50% български продукти и таван на субсидията за едрия бизнес в земеделието.“Искаме родно производство и родни стоки“, заяви още Корнелия Нинова.

glasove-6

- реклама -