Нинова, БСП, избор, ГЕРБ
сн. БГНЕС

Нинова със социално-икономически план за възстановяване от кризата

Корнелия Нинова предложи на НС на БСП социално-икономически план за възстановяване от кризата, съобщиха от пресцентъра партията. Планът за възстановяване от кризата съдържа мерки за възстановяване на икономиката, земеделието, реформа в здравната система, пенсионната система и социалната политика.

Серия предложения има в случай на ползване на неплатен отпуск за гледане на дете до 12 години, посещавало детско заведение или училище. Сред тях е увеличаване за срок от три месеца размера на минималното обезщетение за безработица от 9 на 15 лв. Нинова предлага и времето на получаване на обезщетение за безработица, започнало и завършило като резултат от обявяването и прекратяването на извънредното положение, да не се взема предвид при следващи регистрации.

Нинова коментира и актуални политически теми от седмицата. Както и изтеклия в интернет запис, на който се твърди, че се чува премиерът Бойко Борисов.

„Чуваме запис, в който премиерът безпрецедентно злепоставя България пред Европа,  коментирайки по недопустим начин европейски лидери. Той прави признание за използване на държавната машина срещу бизнесмени, дръзнали да не се съобразят с неговото мнение и сипе заплахи срещу кандидата ни за евроизбори Елена Йончева. Арогантно и цинично определя председателя на парламента, с което окончателно убива институцията Народно събрание. За пореден път показва унизително и презрително отношение към жените. Борисов демонстрира безнаказаност, злоупотреба с власт и просташка агресия. Борисов се превръща в опасност за България.“, коментира Нинова.

- реклама -