Нинова с първи коментар за сваленото доверие на президента към правителството

Споделяме напълно мотивите на президента за сваленото доверие от кабинета. Това бяха и мотивите ни за вота на недоверие.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изявлението на президента Румен Радев, в което той каза, че снема доверието си от правителството на премиера Бойко Борисов.

„Факт е, че Борисов превърна България в сметището на света. Вотът на недоверие не мина математически, но мина извън парламента. Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантират кризи“, категорична е Нинова.

„Всеки протест е справедлив, така че хората, които имат нужда и чувстват да го направят, да го направят. Не предвиждам бунт, но се надявам, ако хората искат да излязат на протест“, призова лидерът на БСП. „Не сме участвали в договорка с президента, но назовахме проблемите и търсим решението им“, каза още Нинова.

„Ако аз бях премиер и виждам, че народът не одобрява моето правителство, сигурно щях да подам оставка“, допълни тя. „Отдавна има напрежение между институциите и това генерира нестабилност“, категорична бе Нинова.

Попитана как ще коментира думите на премиера Борисов, който каза, че Радев се страхува от проверка и затова е направил речта си, Нинова каза: „Радев произнася тази реч от първия ден, от който е президент. Назовава и посочва всички проблеми“.

Нинова бе попитана какво ще направи, ако Борисов подаде оставката на кабинета и има нови парламентарни избори: „Преди предсрочните избори задача номер едно на всички, които искаме честни избори, е да въведем машинно гласуване и тогава народът да си каже волята, но тя да бъде истинска“.

 

- реклама -