Нинова Ройтерс Русия санкции България ЕС

Нинова в Русе: Няма да позволим да сме второ качество европейци

Левицата няма да позволи на българския народ да се предлагат стоки и храни второ качество, защото не сме второ качество европейци. Това заяви в Русе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова беше категорична, че БСП няма да увеличава дълга на Бълагрия.

„Днес може да избираме между икономика, която е разпределена между 7-8 фирми, между обществени поръчки, които се взимат от приближени до властта или индустрия, българско производство и българско земеделие. БСП ще се бори докрай да възстановим българската икономика и земеделие“.

Нинова обясни, че това ще стане с няколко основни политики. На първо място тя посочи създаването на  фонд „Индустрия“, с който държавата ще инвестира в предприятия за българско производство и български стоки. Като друга мярка тя посочи слагането на таван на субсидията на големите земеделски производители и тя да се разпределя на малките и средни производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци, за да имаме българска храна на българската трапеза.

„Ще задължим веригите да продават 50% български стоки на своите щандове“, каза още председателят на БСП и допълни, че държавата ще подпомогне млади предприемачи, които искат да открият българска фирма, като ги освободи 2 години от плащане на данък печалба.

Според Нинова от ГЕРБ „оставят тежко финасово и икономическо наследство, което се равнява на 27 млрд. лв. дълг. Една трета от всичко, което е произведено и изработено от всеки от нас, не е наше, а го дължим, за да може ГЕРБ да тъне в охолство и да твърди, че строи България и оставя една стабилна финансово държава“.

glasove-6

- реклама -