Нинова БСП оставки министри проблеми винетки ТОЛ система Йончева Радев БСП

Нинова: Разследването на Елена Йончева за корупция в Министерски съвет ще бъде представено утре

Елена Йончева ще представи своето разследване за корупция в Министерски съвет утре (30 януари) в централата на БСП.

Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова.

„Утре в 10 часа тук, заповядайте. След това темата ще продължи да се развива в ефира на БСТВ“, заяви Нинова.

Оценяваме президента Радев и двете години от мандата му с три думи – последователен, съдържателен и перспективен.

Вчера президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова дадоха отчет за свършеното от тях през втората година от мандата си, а критиките на държавния глава към управляващите предизвикаха вълна от политически коментари. От левицата също коментираха думите на държавния глава.

„Последователен, защото от 2016 година не е изневерил на нито една от дадените думи и обещания към българските граждани в предизборната кампания. Съдържателен, защото запълни тези думи с работа и действия чрез ветата, които наложи върху различни закони, сезирането на конституционния съд. Перспективен, защото не се задоволи само да критикува изпълнителната власт и управлението, както и пороците в обществото ни, а да дава и конкретни решения“, обясни Нинова.

Корнелия Нинова обърна специално внимание на думите на държавния глава за свободата на словото и даде пример с повдигнатото обвинение върху депутата от БСП Елена Йончева. Според лидера на БСП то е в отговор на разследванията, които Йончева е правила като журналист.

„Не е еднократен акт това, което се случва с Елена. Това е принципен въпрос, защото днес е Елена, а утре ще е някой друг. Принципен въпрос е това всеки да има свобода да се изразява“, смята Нинова.

За репресиите срещу журналисти от БСП обвиняват управляващите. „Изпълнителната власт упражнява влияние върху прокуратурата“, категорична е Нинова.

Лидерът на левицата коментира и казаното от президента Радев, че би подкрепил нов политически проект, ако той отговаря на виждането му за водене на политика. „Това е част от интригата в политическия живот. Не гледам сериозно на това. Не вярвам той да прави партия“, допълни Нинова.

Тя още веднъж припомни мнението на опозицията за необходимостта от предсрочни парламентарни избори. „Предсрочните избори са и наложителни, и неизбежни, защото показателите на страната ни са на дъното“, обоснова се Корнелия Нинова.

- реклама -