Нинова, БСП, избори, резултати

Нинова: Промяната започна, но вече е необратима, социалистите решават утре дали да подкрепят Манолова за касиране на вота

Промяната започна, беше трудна, но вече е необратима.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Затвърдихме тенденцията в последните 3 години да повишаваме резултатите си на всички избори – ГЕРБ отстъпи от ключови, дългогодишни градове крепости и ерозира в местната власт“, подчерта Нинова.

„Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втори тур за местни избори. Благодарим на всички, които подкрепиха кандидатите ни за кметове и общински съветници.

Изразявам дълбока признателност към труда и усилията на партията и нашите кандидати. Вие работихте в нечовешки условия в тази кампания. Срещу наш беше държавната машниа. МВР обслужваше властта, корпоративният вот беше огромен. Срещу единият лев, с който разполагахме като субсидия бяха изправени милионите на олигарсите в България. Купените гласове изкривиха вота. Страхът у хората беше голям.

ГЕРБ развихриха компроматна война срещу вас и вашите семейства. Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната кампания от години. Въпреки това вие запазихте спокойствие и направихте една позитивна и усмихната кампания. До мен най-близо стоят четиримата кметове на областни центрове. Четиримата олицетворяват цялото богатство на БСП“, каза Нинова.

Денчо Бояджиев – спечелил Разград, чиста партийна кандидатура, Русе и Перник – това е лицето на младите поколения политици, които участваха в тежкото състезание, доказаха се. Румен Томов – Благоевград, олицетворението на гражданското начало, издигнат от Инициативен комитет. Тази екипност, мъдрост и опит на партийните кадри, силата на гражданското общество ни донесе този успех, добави Нинова. Изпълнихме задачата, която си поставихме – да удвоим кметовете си и да увеличим общинските съветници.

Трябва да свършите това, което обещахме на хората в кампанията. Знам, че ще бъдете добри кметове и отговорни общински съветници. Работете за вашите съграждани, призова кметовете Нинова.

Утре ИБ ще обсъжда дали да даде политическа подкрепа на Инициативния комитет на Мая Манолова за искането за касиране на изборите в София

БСП ще иска броене на бюлетините в Шумен, където кандидатът, подкрепен от партията – Венцислав Венков, губи със 77 гласа от Валентин Василев от ГЕРБ. Обмисляме и дали да искаме касиране на резултатите от вота, заяви соцлидерката Корнелия Нинова.

БСП тепърва ще прави анализ защо Манолова загуби в София.

Уважавам решението й, всеки има право да прави своя политически път и да използва енергията, която събира, както намери за добре, коментира Нинова на въпрос за заявката на Манолова от изборната нощ за нов политически проект. Тя има качества и хора, които я подкрепят, допълни соцлидерката. А запитана дали Манолова има път назад към БСП отговори: Това зависи само от нея.

- реклама -