Нинова, протест, ГЕРБ, БСП, управление

Нинова призовава за протест в деня на вота на недоверие

В сряда внасяме вот на недоверие за корупция срещу правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Това заяви в специално изявление лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя призова всички, без оглед на партийни симпатии, в деня, в който този вот се дебатира, да бъдат пред сградата на Народното събрание – мирно, спокойно и без ексцесии.

ГЕРБ счупиха държавата. Всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единствения начин това да спре е оставка на правителството, отбеляза Нинова.

Тя посочи, че протестиращите не са платени провокатори, а хора, които искат справедливост. Борисов управлява десет години със страх и репресии, каза Нинова. По думите й на протестите жестоко са били бити беззащитни хора и това повече не може да се търпи. ГЕРБ многократно погазиха Конституцията и законите на страната, заличиха разделението на властите, обезсилиха институциите, управляваха като мафиотско олигархичен кръг, доведоха ни до първо място по бедност и корупция и последно по свобода, посочи Нинова.

Според нея случилото се в президентството е груб акт на погазване на Конституцията и законите на страната. Това беше поводът, който преля чашата. И вече протестите не са само в подкрепа на президента. Причините са много по-дълбоки. Истинските причини за народното недоволство, потискани години наред, са пагубното и корумпираното управление на мафиотскоолигархичния ГЕРБ във всички сфери на обществения живот, каза лидерът на БСП. Не го казваме за първи път. Заявихме го преди четири години. Показвахме го с примери, допълни Нинова.

Тя е на мнение, че на този модел на управление трябва да се сложи край.

Нинова призовава членовете на БСП да продължават да организират, подкрепят и да участват в протестите в цялата страна. Този модел на управление може да бъде сменен по два начина – под натиска на протестите или с вот на недоверие. Ще успеем, ако ги съчетаем в едно, подчерта лидерът на левицата.

- реклама -