Нинова, консултации, БСП, ИТН,

Нинова: Приватизацията на ББР и идеите за концесии на пътища противоречи на нашите разбирания

„Като първа стъпка ще отговорим на поканата за разговори на ИТН утре, където ще видим какво ще предложат, тъй като те водещата сила, те са домакинята и са ни поканили на тази среща“.

Това заяви Корнелия Нинова след срещата при президента.

В неделя ще обсъдим в Националния съвет нашите приоритети и мандата, с които ще продължим разговорите. Доколкото разбрах при президента те са изразили желание след нашите срещи да започнат и експертни групи да работят по приоритети, по програми така че това ще бъде един по-дълъг процес. Дори президентът, както чухте, заяви че няма да бърза с първия мандат и ще даде възможност много сериозно да проведем тези разговори. Всичко предстои. Ще има, разбира се, неща които ние ще предложим и от които няма да отстъпим, но оставете това за неделя.

Приватизацията на ББР и идеите за концесии на пътища биха били такива червени линии, заяви Нинова.

„Това, което сме казали остава и няма да се промени. Приватизацията на единствената държавна банка и концесии на пътища причина противоречи на нашите идеологически разбирания. Това е крайно неолиберален модел“.

„Вярваме, че след като говорим за приоритети, ще говорим за личности.

Доколкото от „Има такъв народ“ подадоха такава информация, първо ще говорим по политики, а след това, евентуално, по евентуалните им кандидати за министри и премиер. Както знаете, заявихме готовност, ако президентът реши да ни връчи третия мандат, да представим кабинет, така че бъдете сигурни, че имаме кадри“.

Нинова нарече управление с плаващи мнозинства „неустойчиво“ и поясни:

„Особено на прага на приемане на бюджет, където всяка политическа сила вижда основно представяне на своите политики и където ние очевидно имаме различия. Неустойчиво е. Скоро ще бъдем изправени пред предизвикателството да приемем бюджет или актуализация на бюджета, за което също говорихме с президента“.

Нинова е категорична, че БСП не е партия на статуквото:

„От първия ден след изборите ние твърдим, че не сме партия на статуквото и че абсолютно неправилно бяхме сложени в обща група с досега управляващите. И сме давали и доказателства за това и за поведението ни в последните 4 години. Добре е, че „Има такъв народ“ осъзнаха това. По същество цялото ни поведение в последните 4 години говори за това че ние се борихме срещу статуквото и модела и се радваме ако най-накрая сме получили това признание“.

- реклама -