Кадър: БТВ

Нинова: Преговорите с ИТН приключиха, мандалото хлопна

„Ние от БСП сме хладнокръвни, търпели и разумни. Ние провеждаме преговори за правителство на България, а не курс по психотерапия на „Аз“-а. С него се занимава Фройд“, това зави пред БТВ лидерът на БСП и мандатоносител Корнелия Нинова.

„Колегите от ИТН казват, че се чувстват обидени, защото никой не ги питал за програма и закони, обвиниха ни, че само сме ги слагали на масата, и сме ги принуждавали да гласуват. Това не е вярно! Ние от БСП убедихме всички останали партии да отворим Програмата към ИТН“, посочи тя.

„По отношение на антикорупционния закон – събрахме ги с огромни усилия, убедихме и двете страни да отстъпят, ИТН заявиха, че искат поправки, убедихме ПП да се съгласят. Днес те дават още един аргумент, че искали да се оттеглят от преговорите. Използвам случая да им кажа, – тъй като чувам, че искат Христо Ивано да им се извини,- искам да кажа: Мандалото хлопна за ИТН. Преговори с ИТН няма да водим повече“, категорично заяви Нинова.

„ИТН да си играят, да счупят държавата, само защото някой отзад така им е казал така, – няма да стане“, зарече се тя.

„Има смисъл да се водят преговори с ПП и ДБ поне да завършим започнатото. Програмата е добра, дали ще има правителство, което да работи по нея, или ще е предизборна програма, важно е да я има“, допълни Нинова.

- реклама -