БСП Нинова, избори, Борисов
сн. БГНЕС

Нинова: Предупреждавахме многократно, че ще стане беля с бюджета

След като върна мандата за съставяне на правителство, Корнелия Нинова определи като „изключително безотговорно“ отношението към държавния бюджет в парламента в изявлението си пред журналисти.

„Това за нас е въпрос номер едно от момента, в който се разбра, че не може да има мнозинство за съставяне на редовен кабинет. Поканихме трите партии на протеста и между първо и второ четене да уточним най-важните въпроси. Отхвърлиха и това предложение”, посочи Нинова.

Тя обясни, че са последвали десетина предупреждения: „Ще стане беля. И вие днес сте свидетели в парламента какво се случи. Просто нашите прогнози се оказаха верни. Всички партии си внасят предложенията. Поради несъгласието на партиите на протеста няма трайно мнозинство, което да подкрепи едни и същи предложения. Не знам до утре какво ще излезе от този бюджет”, обясни Нинова.

Лидерът на БСП отхвърли обвинението, че има коалиция между ГЕРБ, БСП и ИТН:

„Искам да кажем ясно – днес БСП, ДПС и ГЕРБ гласувахме заедно на пенсионерите да се дадат по 120 лева до края на годината заради COVID кризата. Намираме това за правилно, справедливо, необходимо, даже задължително. Не ни интересува какво говорят от ИТН и какви коалиции им се привиждат”.

Нинова посочи, че след връщането на мандата с президента Румен Радев са обсъждали кога ще бъде разпуснат парламента и за кога ще бъдат насрочени новите избори. Според нея избори 2 в 1 няма да натоварят хората. Тя изрази надежда, че в следващия парламент ще има повече спокойствие и разум.

- реклама -