Нинова

Нинова предупреди, че Европейския парламент ще приеме утре с трик Истанбулската конвенция

Лидерът на БСП Корнелия Нинова с призив към всички наши евродепутати по повод Истанбулската конвенция. По време на кратък брифинг тя заяви, че опитите за приемане и налагане на конвенцията не само не са спрели, но и се засилват.

Нинова съобщи, че по-рано тази сутрин партията е получила информация, че утре в Европейския парламент ще се гласува важна резолюция, с която се иска от Съда на ЕС да даде процедура, по която конвенцията да бъде подписана от ЕС като цяло. Към момента 8 държави членки не признават Истанбулската конвенция – България, Чехия, Унгария, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Словакия и Великобритания.

„Ако се стигне до подписване на конвенцията от името на ЕС, по силата на договора на функциониране на съюза, сключеното споразумение ще има обвързваща сила за държавите членки“, поясни Нинова.

В тази връзка тя припомни, че през последния месец е имало анкети в български училища, с които децата да се самоопределят като момиче, момче или нещо друго, в документи майка и баща е заменено с Родител А и Родител Б.

„Призовавам всички колеги, ние сме политически и идеологически различни. Но това е момент, в който трябва да покажем, че над всички нас стои Конституцията на Република България”, каза тя.

Председателят на партията призова евродепутатите да гласуват против, за да защитят българската Конституция, българското семейство и българските деца.

- реклама -