Нинова
сн. БГНЕС

Нинова предложи обединение към Трифонов, Иванов и Манолова заради летище София

На оперативно заседание на Министерски съвет, правителството се готви да отложи в „12 без 5“ плащанията на концесионера на летище София за 10 години, но да го допуснат да управлява и да събира таксите.

Това обяви на извънреден брифинг в централата на БСП Корнелия Нинова.

Тя отправи предложение до лидерите на „Има такъв народ“, „Да, България“ и „Изправи се. Мутри вън“ за прекратяване на тази сделка.

„Ние 4 години се борим срещу тази сделка. Затова сега открито предлагам на Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова да излезем още днес с категорични позиции и да спрем решението на МС“, посочи Нинова.

„В тази сделка е събран отказ от защита на националния интерес и на стратегически обект на националната сигурност, лобизъм и задкулисие. Утре се канят да прибавят и финансов удар по бюджета на държавата“, добави червената лидерка.

Тя обясни, че едно от първите й действия до формиране на ново правителство ще бъде да внесе мораториум върху подобни сделки, за да не може кабинета да ги сключва в последния момент.

„Това правителство в оставка по закон трябва да осигури функционирането на държавата, но вече няма нито моралното, нито политическото право да взема ключови решения за бъдещето на страната“, категорична бе Нинова.

- реклама -