предизвика

Нинова предизвика Борисов на тема образование

 „Искаме българска икономика, българско земеделие и български стоки. И това не означава, че ще извадим България от Европейския съюз. Означава, че уважаваме съюза, но повече си обичаме отечеството“.

Това заяви във Враца лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й гордостта на ГЕРБ е, че са оставили финансова стабилност.

„Г-н Борисов, не искаме вашата финансова стабилност, която представлява 27 млрд. лева дълг, защото тези хора в залата ще плащат този дълг. Вече една трета от това, което изкарва всеки от вас, не е ваше, дължим го. Борисов ни го взе в аванс“.

Според Нинова 30% от всичко произвдено в България вече е дълг.

„И всичко това, за да може той да се кипри уж с финансова стабилност, строителство и плащане на пенсии, видите ли сякаш си ги носи от Банкя тези пари. Но задлъжня България за три поколения напред. Това трябва да се промени. БСП ще го промени“.

Лидерът на БСП заяви, че правителството на Бойко Борисов е сложило кръст на българското образование и, ако БСП взе властта ще отмени сегашния закон за училищно и предучилищно образование. В прогарамата на партията е записано още да има „един учебник за един клас, по един предмет“, както и  връщане на професионалните гимназии и приоритетно финансирана на БАН.

„Чувам Борисов да казва, че ще праща всяко дете насила на училище. В кое училище, г-н Борисов, след като закрихте и общински, и държавни училища в цялата страна? Колко деца могат да си позволят да плащат такси в частните училища? И понеже основният ни опонент не иска да се изправи очи в очи на дебат, иска експерти, които да му държат ръката, отправям от тук поредния си въпрос: излезте и кажете какво ще направите за българските деца, за българските учители и за българското образование“, призова Нинова.

glasove-6

- реклама -