Нинова
сн. БГНЕС

Нинова пред „Бузлуджа 2020“: Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба

Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба – ние имаме честните хора, с които да градим България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на митинг-протестът „Бузлуджа 2020“ пред Министерски съвет.

„Скъпи социалисти постигнахме най-голямата победа – смелостта победи страха и хиляди българи са по площадите на България – свободни и смели. Нека днес от тук ние десетките хиляди социалисти да поздравим всеки един от тях. Нека да им кажем, че сме заедно в общата битка за отвоюване на държавата от мафията. И на свободата от задкулисието. Заедно сме, българи във всяко кътче на България и извън нея. Ние сме заедно не само да ви свалим от власт. По-важното – ние сме заедно, за да градим България отново. Ние имаме план за България. Ние можем, ние знаем как. Ние имаме почтените и честни хора, с които да го направим, защото, скъпи социалисти, скъпи българи, днес борбата е за морала. Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба, за работните места за това всяко дете да може да се образова, да може всеки от нас да има достъп до здравеопазване, да има справедливи доходи, достойни пенсии, да има чиста природа и да пазим плодородната си земя. Това е нашата клетва пред България, това е нашия ангажимент към нашите сънародници. Това е нашият план за възстановяване на страната„, каза Нинова.

сн. БГНЕС

„Днес е и битка за справедливост. Справедливост чрез солидарност. Нека бъдем солидарни с всеки лявомислещ и честен родолюбец, но не само. Нека подадем ръка на всеки българин, който милее за род и Отечество. Нека гарантираме, че всеки българин ще бъде свободен да говори и твори и прави това, което мисли и това, което иска. Всеки, който иска условия за почтен бизнес, ще ги получи. Всеки, който иска да се развива според качествата си, ще има условия за това. Това е нашата кауза. Нов – път за България. Сега, когато се върнете в родните си места, подайте ръка до всеки до вас. Дайте им още вяра, дайте им още смелост. Скъпи социалисти за нас е отредено да бъдем водачи, особено в този труден момент за България и за Европа. Ние можем да бъдем водачи на своя народ, като го обединим и поведем по пътя, който можем да начертаем“, каза Нинова.

източник: Фокус

- реклама -