Нинова: Поздравявам победителите, сега трябва сериозна работа за кабинет

Поздравявам победителите Румен Радев и Илияна Йотова. Пожелавам им успех.  Изборите минаха оттук нататък трябва сериозна работа. Трябва да се направи правителство. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Относно преговорите за съставяне на правителство тя заяви, че е скептична по отношение на това, че с десни политики могат да се получат леви резултати, въпреки това е уверена, че една бъдеща коалиция може да издържи 4 годишен мандат.

„От първия ден до днес ние планираме 4 годишен мандат. Предложихме 100 мерки, които според нас са най-наложителни. Но след това трябва истинска промяна на здравеопазването, социалната политика и др. Коалиционното правителство не е на всяка цена. Работим по приоритети.“, обясни тя.

Нинова заяви, че кабинет трябва да има в най-кратък срок, защото предстои да се прави Бюджета за 2022 година.

Лидерът на левицата беше категорична, че има за министри не са обсъждани. По думите ѝ е очевидно, че промяната, за която настоява и БСП от години ще се случи с Румен Радев, защото той е избран за президент.

На въпрос за вътрешния разнобой в партията тя заяви, че ПГ на БСП и БСП ще работят в синхрон.

Нинова беше убедена, че партията няма да смени позицията си за РСМ и Истанбулската конвенция. По думите ѝ дори да бъде избран нов лидер на партията той ще изпълнява решенията на колективните орган

- реклама -