Нинова: Помагайте на възрастни, самотни, изолирани и болни хора

„Нека по време на празници структурите ни в страната да се мобилизират, за да помагат на възрастни, самотни, изолирани и болни хора“.

За това призова председателят на БСП Корнелия Нинова по време на работна среща с новоизбрания областен председател на БСП в Стара Загора Румяна Динева и Надежда Димитрова – новоизбран общински председател на община Павел баня.

„Доброволчеството в тези тежки времена, по време на ковид кризата, е наша основна задача, за да сме близо до нуждаещите хора“, подчерта още тя.

В рамките на обиколката й в страната, Нинова обсъжда и темата за алтернативния План за устойчивост и възстановяване на БСП.

По думите й мерките, които правителството предлага в своя план не представляват стратегическа визия за България:

„Рискуваме, докато ГЕРБ са на власт, Европейската комисия да не одобри плана на България, а оттам – и средствата, предназначени за страната да се забавят“.

Нинова е категорична, че планът на БСП е ориентиран изцяло с грижа за хората. „Целта е европейските средства да стигнат до всеки човек“, категорична е Нинова.

„БСП откроява три приоритета в алтернативния си план, а именно – нов модел в здравеопазването, мерки за икономически растеж и повишаване на доходите“, припомни лидерът на българските социалисти.

- реклама -