Нинова, БСП, болнични

Нинова пак не разреши на депутатите си да правят промени в ръководството на парламентарната група

Председателят на БСП  Корнелия Нинова е внесла на съвместно заседание на Политическият съвет на коалиция „БСП за България“ и Изпълнителното бюро за разглеждане предложението на група депутати за промяна в Правилата за работа на групата.

Както вчера ви съобщихме на „Позитано“ 20 тече скандал между председателя и група народни представители, които настояват за промяна в правилника на парламентарната група. С нея те искат и депутатите да имат право да правят предложения за промени в ръководството. Идеята се зароди миналата седмица, когато червени поискаха отстраняването на говорителя на групата Александър Симов заради негови обидни думи по адрес на социалистите в Пловдив.

Искането на депутатите сега е окончателно отрязано.

„Тези правила съществуват в същия вид в 42, 43, 44 НС. Те са залегнали и в Договора за създаване на коалицията, одобрен от Конгрес на БСП през 2017 г. Според тях председател и ръководство се съгласуват и предлагат от Политическия съвет на коалицията и се избират от народните представители. ПС на коалиция „БСП за България“ и Изпълнителното бюро не намират основание тези дългогодишни принципи в коалиционната политика да бъдат променяни“, съобщиха решението си от ръководството на столетницата.

- реклама -