Корнелия Нинова оттегли оставката си и не я внесе за гласуване пред Конгреса на БСП

Корнелия Нинова оттегли оставката си и не я внесе за гласуване пред Конгреса на БСП. Няма да се правят и промени в устава на партията за пряк избор на лидер.

Залата я послещна с бурни аплодисменти и Нинова обяви, че приема това за вот на доверие.

Днес трябваше да внеса официално уставно, юридически и писмено оставката си и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го правя. Не внасям своята оставка, като съм напълно наясно какво ще последва, заяви Нинова.

Имах два варианта – оставка на всяка цена, на инат, запазване на личното ми достойнство и его, но и хаос в партията и авторитарна власт в държавата. Вторият – поемам лични щети върху себе си, което се отразява на личния ми авторитет, но предпазвам партията от хаос и загуба на изборите, заяви Нинова.

Мнозина ми градиха фалшив образ на човек, който е обладан от егото си и се стреми към лични постове. Пред избора егото ми или бъдещето на БСП и на държавата, ибирам второто, заяви тя.

Нинова предложи точка 2 – констатиране на оставката, да отпадне поради липса на такава.

„Преди три години ме избрахте за председател с програма, в която има ясно пет разписани ангажименти: 3 за БСП, и 2 за България. За партията – предложих преместване на тежестта от централната партия към общинските структури, като предложих и увеличаване на субсидията за тях. Променихме устава така, че всеки член на партията да избира председател. Увеличихме финансирането на структурите два пъти, за да можете да работите спокойно“, с тези думи Нинова се към делегатите на конгреса.

„Отменихме организационните съвети, които ви сменяха ръководствата насила. Отворихме партията за млади и подготвени хора, които да са мост – 13 депутати имаме до 40 г., 46 от депутатите за първи път са такива. Разбирайки, че хубавите неща, които вършим, трябва да стигнат до народа, в-к Дума, социалните мрежи и собствената телевизия станаха основен канал за комуникация с хората. Спестихме ви да знаете, че в-к Дума беше пред спиране с над половин милион лева дългове – изплатихме ги“, допълни Нинова.

„Точките, които обещах с грижа за България: През 2016 г., когато ме избрахте, заявих, че правителството на Бойко Борисов води страната към катастрофа, и обещах да сме опозиция – изпълних го. Отказахме договорки за власт и пари. Ангажирах се пред вас да направим план за развитие на страната и изваждането й от кризата – изготвихме Визия за България след над 500 срещи с експерти от цяла България“, съобщи още Нинова.

- реклама -