Нинова: От понеделник започва обсъждане на имена за нов кабинет

Очакваме до края на тази седмица първият кръг разговори да е затворен и да се изправим пред вас и пред обществото с готова управленска програма и законодателна рамка за следващите шест месеца.

Това заяви пред медиите председателят на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова след консултациите с „Демократична България“ (ДБ) за съставяне на правителство с третия проучвателен мандат.

Нинова отбеляза, че са провели добър разговор с ДБ, които са демонстрирали желание да опитат да направят редовно правителство.

Тя посочи още, че на срещата са представили предложенията на „Има такъв народ“ за допълване на програмата.

Нинова каза, че днес са ги получили официално и ще ги изпратят до всички, с които преговарят.

Срокът, в който молим да се произнесат, е утре в края на деня, за да можем в края на тази седмица да затворим програмата и, дай Боже, да обявим, че имаме единодушие по политиките и по законодателната рамка, а следващата седмица в понеделник да започнем следващия кръг разговори по структура и състав на Министерския съвет, заяви лидерът на БСП.

,,Мога да декларирам от името на всички, с които досега преговаряхме, че сме единодушни, че името на министър-председателя трябва да бъде подаден от първата политическа сила „Продължаваме Промяната“. Кой точно ще бъде ще разговаряме от понеделник нататък“, заяви Корнелия Нинова и допълни, че все още не са обсъждали имена.

На въпрос кога си поставят срок за представяне на кабинет, лидерът на БСП отговори, че засега не поставят такъв срок. Тя посочи, че се намират в доста сложна ситуация на преговори и задачата им е много трудна.

Не изисквайте от нас да поставяме краен срок, призова Нинова.

 

- реклама -