сн. БГНЕС

Нинова: Основната вина за предстоящите избори е на трите нови партии в НС – ВИДЕО

Вярваме, че с решението си даваме възможност на едно професионално правителство с честни хора да преведе страната през кризата. Вярваме, че президента Румен Радев ще състави такъв кабинет.

Това заяви Корнелия Нинова минути след като бе решено БСП да върне на държавния глава проучвателния мандат за съставяне на нов кабинет.

„Трите нови партии в НС показаха политическа незрялост, липса на култура за политически диалог, всеки е срещу всеки. Не успяха да излязат от егото си и да се обединим“, каза още Нинова.

Тя информира, че днешния пленум са били разгледани четири възможни варианта, но е надделял този, че е най-целесъобразно БСП да върне мандата още същия ден, когато го получи – 5 май.

„Най-добре е да бъдеш откровен и честен с хората, можехме да вземем мандата и да печелим време. Всички българи трябва да са наясно, вземането на мандата и губенето на време в опити да се състави правителство, е от полза на ГЕРБ, защото те продължават да са на власт“, подчерта Нинова.

БСП: С решението си левицата открива възможността пред държавния глава да състави служебен кабинет, включващ честни хора, които да преведат страната през очертаващата се криза.

„БСП е истинската промяна, няма да допуснем тя да бъде подменена. Основната вина за предстоящите избори е на трите нови партии“, категорична е Корнелия Нинова.

Тя обясни, че ако някой представител на БСП получи покана от Румен Радев да участва в служебното правителство, то ще мине през цялата партийна процедура.

- реклама -