Нинова: Обадих се лично на Кирил Петков и му казах, че спираме преговорите с ПП

Безпрецедентно е изгонването на толкова много дипломати.

Вижте как големите държави реагират на Русия – Германия реши да не си спира доставките на газ, Макрон си говори с Путин.

Това ще се отрази на икономика ни, на туризма, на българските семейства.Това заяви в ефира на Нова телевизия Корнелия Нинова от БСП.

Г-жа Нейнски категорично поднесе невярна информация, каза тя.

По думите ѝ на оперативните заседания в МС се съобщава информация, но не се взимат решения.

Г-жа Генчовска обяви за тези дипломати, но не беше казана бройката.

„Никой нямаше достоверна и с факти поднесена информация до момента на изгонването им“, каза тя и допълни, че по закон само шефът на ДАНС може да декласифицира докладите.

Не е имало хора от Министерство на икономиката на заседанието към МС, но е имало хора от Президентството.

Двама души са били, така че няма как Румен Радев да не е знаел, допълни тя по повод изказването на президента, че не е знаел за изгонването на тези дипломати.

Що се отнася до решението на БСП да спрат преговорите с ПП, тя заяви, че се е обадила на Кирил Петков и му е казала за решението на групата.

Моментът е изключително неподходящ да се изгонят руски дипломати и то такава безпрецедентна бройка, категорична бе Нинова.

Единственото решение на войната в Украйна е да се намери дипломатическо решение и да започне света да влиза в нормалния си ритъм, смята тя.

Нинова заяви, че ще имат среща с ПП.

Попитана докъде ще стигнат с президента дали до ръкопашен бой, тя заяви, че в никакъв случай. Никога БСП първи не са нападали президента.

Нашите отношения са обективни. Когато е прав – сме го подкрепяли, каза още Нинова и добави, че когато не е прав – те не могат да мълчат.

- реклама -