Лопес Корнелия Нинова водачите

Нинова: Няма да правим коалиция с ГЕРБ, имам три плана и три екипа за 27 март

Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше категорична, че няма да има коалиция с ГЕРБ след изборите. Тази спекулация трябва да спре, заяви Нинова пред Нова телевизия. Тя отхвърли възможността и за общо управление с формацията на Веселин Марешки. „Най-близки по платформа сме с Патриотичния фронт”, заяви Нинова. И добави: „Трета грешка с ДПС няма да има“.

„Сигурна съм в победата. За мен победа е да бъдем първа политическа сила и не изчислявам победата в проценти. Имам три плана и три екипа, с които знаем какво трябва да правим от 27-ми нататък“, обяви лидерът на БСП.

„Няма да загубим изборите. Сигурна съм заради това, което видях в България – много енергия, много желание за промяна, много очакване към нас. Имах усещане за втора серия на кампанията на Румен Радев”, добави Нинова.

Тя посочи, че ако БСП спечели изборите, държавата ще преговаря наравно с частните кандидати за покупка на активите на ЧЕЗ. Целта на покупката е да има държавна политика в енергетиката. В случай, че ЕVN и Енергопро решат да продават бизнеса си в България, държавата щяла да се опита да изкупи и тях.

„Влизайки в Министерския съвет, ще отменя постановлението за заселване на бежанци в български общини. Ако не е прекратена концесията за Летище София, ще я прекратя. Тази концесия предава стратегически обект на турска фирма. Веднага ще оттегля жалбата на Министерски съвет срещу увеличението на цената на винетките”, обеща Нинова.

„Ще призова президента Румен Радев за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност. Ще внеса веднага Закона за общинските и държавните предприятия и ще изтегля от там политическите назначения. Политически лица в бордове на държавни предприятия е основание за политическа корупция”, каза още тя.

На въпрос за данъците, Нинова обясни, че налозите на едни хора ще се намалят, на други ще се увеличат, а на трети ще останат същите, като това ще е най-голямата група. Данъчните стимули ще са за младите семейства, за което били нужни 200 млн. лева.

Нинова беше категорична, че медийният съветник на служебния кабинет Иван Гарелов е бил уволнен от Герджиков след смс на Борисов. Самият Герджиков не е потвърдил или отрекъл това, а Гарелов беше категоричен в изявленията си по случая, смята Нинова.

„200% твърдя, че е имало смс, защото вярвам на хората, които го споделят“, добави тя.

glasove-6

- реклама -