Нинова, БСП, избори,декларация
Снимка: БГНЕС

Нинова: Няма да отстъпим от всички политики на БСП, защитавани досега

След изборите ще има промяна. Ние няма да отстъпим от всички наши политики, защитавани досега.

Разбираме, че здравето на хората на хората е най-важно, но искаме информация колко стотици милиони се изхарчиха и до колко хора, домакинства и фирми стигнаха.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларацията от името на парламентарната група в началото на последната сесията на 44-ото Народно събрание.

Пропиляхте последните 11 години за България, не може да ви позволим да пропилеете и следващите 11, обърна се Нинова към управляващите.

Следващите месеци се залага бъдещето ни за десетки години напред. В плана на управляващите е предложено още от същото, каза Нинова.

„За тези четири години, уважаеми управляващи, вие продължихте да развивате две държави България – една телевизионна и една реална. От екраните чухме, че сме държавата с най-нисък дефицит в Европа, но реалната държава я оставяте с 40 млрд. дълг. Оставяте я с факта, че сме най-бедни в Европа и с най-големи неравенства“, разкритикува още управляващите Корнелия Нинова.

„Има три картини от последните месеци, които без думи обобщават всичко за управлението на ГЕРБ. Първата – чекмеджето с парите и пистолета. Втората – свлачището към Рилския манастир, само дни, след като премиерът се похвали и откри ремонта. Третата – потопена под вода половин България. Тези три картини показват безхаберие за хората, некомпетентност, корупция и безнаказано. Това е задачата пред нас, всички, които искаме промяната. Тя трябва да бъде грижа за хората, професионализъм в управлението, справедливост и честност“, продължи лидерът на левицата.

Корнелия Нинова призова още, в малкото оставащо време на настоящия парламент, той да потърси отчет на правителството в какво състояние оставя държавата след 4-годишно управление. „Но не онзи, телевизионният отчет, а истинският. Ние ще го направим и ще търсим отговорност за този период“, настоя още тя.

Икономиката и производството са в основата на всеки просперитет. Ново начало за промяна на порочния модел. Ние ще работим за честни и прозрачни избори. Промяната зависи от всички нас, тя е възможна, поискайте я, призова от парламентарната трибуна Корнелия Нинова.

- реклама -