Нинова посланик Чехия ЧЕЗ

Нинова нападна правителството заради сделката с ЧЕЗ – ВИДЕО

Ако кабинетът знае за сделката с ЧЕЗ и мълчи, значи имаме паралелни министър-председател и правителство, а ако не знае – значи задкулисието е превзело държавата. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна

„Вчера излезе информация, че фирма „Интерком груп“ купува ЧЕЗ-България. Гинка от Пазарджик е регистрирала тази фирма през септември 2017 г. ,т.е. преди няколко месеца с капитал от 50 хил. лв. Тя плаща 320 млн. евро за бизнес, като прави оборот над 1, 5 млрд. лв. Вярно е, че живеем в пазарна икономика и всеки може да купува и продава активи, но не живеем в дивашка държава. Може би живеем в онази паралелна държава, за която от „БСП за България“ говорим вече година и половина. Има ли истинска държава и ще мълчим ли и сега?“, попита Нинова.

„Г-н Сидеров, къде сте, вие сте партньори в това правителство и не бих искала да споменавам какво сте говорили патриотите от тази трибуна за ЧЕЗ. Но все пак ваши са думите, че с едни добри адвокати ще изгоните ЧЕЗ от България“, заяви Нинова.

Нинова попита толкова ли държавата няма 320 млн., за да си върне контрола върху националната сигурност

„Не ми казвайте, че това не е модерно, че не е европейско, че това, което предлагаме от много време – държавата да стане собственик, било антиевропейско“, каза Нинова и изброи редица държави, където собствеността на ЧЕЗ е държавна собственост. Нинова настоя между две вечери българският премиер да даде обяснение има ли правителството на България информация за тази сделка и какво е отношението му към нея.

„Не му завиждам и в двата случая на отговорите. Ако има информация и мълчи, значи имаме освен паралелна държава, паралелно правителство и паралелен министър-председател. Ако няма представа за тази сделка, това означава, че задкулисието отдавна е превзело цялата държава“, каза Нинова.

- реклама -