Нинова: Мерките на правителството са неадекватни на тежката ситуация

Според БСП има някои международни тенденции и обективни икономически причини, на които не може да се влияе пряко, но могат и трябва да се вземат бързи и адекватни решения за хората, домакинствата и бизнеса. Това става ясно от прессъобщение след среща на Корнелия Нинова с над 80 общински председатели на БСП от цялата страна

„Служебното правителство предложи една мярка. Тя е за компенсация за бизнеса от по 50 лв. за мегаватчас, но чак в бюджета за 2022 г. Дотогава десетки фирми ще фалират. Предложението на служебното правителство е закъсняло и неадекватно на тежката ситуация. То само ще удължи агонията. Трябва да се поучим от други европейски държави. Премиерът на Испания – Педро Санчес, въведе шоков план, с който постига 30% намаление на цената на електроенергията. Същото прави гръцкият премиер Мицотакис“, казват още от столетницата.

От БСП изразяват готовност за разговори за дългосрочни мерки за развитие на ядрената енергетика, за Зелената сделка, но на социално приемлива цена и на търсене на съгласие бъдещето редовно правителство веднага да поиска от Брюксел отлагане затварянето на „Марици“-те за 2035 г., както направи Полша, която извоюва отлагане до 2050 г., посочват от „Позитано“ 20.

- реклама -