Нинова: Комисията по ревизия е част от предизборната кампания

„Комисията по ревизия е част от предизборната кампания – единственият институционален начин в правовата държава е да се произнесат съд и прокуратура.“ Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Засега изглежда като предизборна кампания. Според мен всичко, което беше чуто и изнесено в последните дни в тази комисия, може да даде резултат, единствено ако получи институционалната позиция – прокуратура и съд. Иначе би останало един казал едно, друг-друго. Тези процеси трябва да се доведат докрай по реда и правилата, които съществуват в държавата. Това е прокуратура и разследване, обвинителен акт и присъди“, каза Корнелия Нинова.

Тя заяви, че част от информацията, изнесена на комисията, е била потресаваща. „Ако това е вярно – трябват много сериозни и крути мерки. Пак казвам – единственият институционален начин в правовата държава е да се произнесат органите – прокуратура и съд. Иначе ще остане в рамките на комисията и няма да има ефекта, който се цели“, заяви още Корнелия Нинова.

Нинова не каза дали в служебното правителство ще има лица от БСП.

„Ще разберете утре, като го обяви президентът“, каза Корнелия Нинова.

- реклама -