БСП- Лява България

Нинова категорична, че няма да се кандидатира за президент

Лидерът на БСП Корнелия нинова е категорична, че няма да се кандидатира за президент. Пред Нова телевизия тя заяви:Няма да коментирам имена, но ще кажа личното си мнение – нека лидерите на партиите да не поставяме условия ние да сме кандидати за президент. Аз категорично няма да съм кандидат“

Половината социалисти искат БСП да се яви на президентските избори през есента с обща кандидатура с партията на Георги Първанов АБВ. Това показва вътрешнопартийният референдум, в който миналата седмица участваха 72 382 членове на столетницата.

„Нека малко да тушираме емоциите, да свалим лидерските амбиции и егото си. Да свършим първо голямото – да обединим Левицата“. Това заяви лидерът на БСП по повод допитването за общ ляв кандидат за президент.

„Обидно е за избирателите толкова късно да им „спуснем” имената за президентска двойка. Това е обезличаване на политиката, защото трябва да има време за „състезание” на идеи и спорове. Ще направим всичко възможно на 30 юли на Бузлуджа да имаме имената на нашите кандидати. Ако не успеем, ще ги обявим най-късно до 31 август”, заяви лидерът на БСП.

Левицата иска президентския вот да бъде нарсрочен за 23 октомври.

- реклама -