Лопес Корнелия Нинова водачите

Нинова към Лопес: За втори път проявявате неуважение към българския народ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини генералния секретар на Европейската народна партия в неуважение към българите и намеса във вътрешните работи на суверенна България.

„Първият път заявихте: „смирено очаквам, че на предстоящите избори българските граждани ще Ви покажат, че не сте способна да поемете огромната отговорност за управлението им“. Днес вече не очаквате смирено, а пряко се намесихте в изборния процес. Говорите за демокрация, но грубо нарушихте поне два демократични принципа – за ненамеса във вътрешната политика на друга държава и вторият – нарушихте законите на страната, за което сезирам СЕМ и ЦИК“, пише Нинова.

„Питам Ви, Вие от каква позиция поучавате българите? Вашето управление не ни доведе до единен и силен Европейски съюз, с равноправни граждани в него. Днес, Вие предлагате Европа на две скорости и ни слагате във втората. Не ние, а Вашето управление докара евроскептицизма и популизма. Разбирам, че със зъби и нокти браните статуквото в България и послушния и удобен Борисов. Затова Ви заявявам, че няма да променя позицията си за:

  1. Единен и силен Европейски съюз, а не такъв, в който слагате България във втората скорост
  1. Уважение към българския народ- като към равноправен на вашите народи.
  1. Равнопоставено партньорство с другите европейски лидери, а не послушание и превиване на гръб пред Вас.

glasove-6

- реклама -