Нинова към Борисов: Вие сте приели поражението, вече не е интересно състезанието!

Няма да е лесно. Ще ни нападат, ще манипулират общественото мнение, но не се огъвайте. Колкото по-трудно е толкова по-ясно е, че сме на прав път. Ние, вие, всички тук и хилядите в страната сме промяната.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, при откриването на предизборната кампания на коалиция „БСП за България“.

5344166За купуването на изборите

За твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че БСП ще купят изборите, Нинова каза: Жалко. Този човек се е предал и от сега търси оправдание за лошия си резултат. Жалко, каза тя защото, когато отиваш на състезание с опонент, който е приел, че губи състезанието, не е интересно.

Никога не е добра атестация да говориш за себе си и не бих го направила, ако чрез мен се опитват да сложат петно върху БСП. Бях наречена госпожа Лъжа и това няма никакво значение. Това, което според Нинова има значение е „да накараме народа да повярва, че ние сме истината“.

5344183Нинова припомни истината със спрените пари по европрограмите в МОН, това, че магистралите се строят чрез приближени фирми, днес вече е факт. Същото е и с пръстовия отпечатък в болниците, програмата за саниране и други.

Идете при хората и им кажете истината, обърна се Нинова към водачите на листи.

От август до днес БСП задава политическия тон, категорична беше тя и е сигурна, че всички се равняват по тона на БСП. Като пример тя посочи кандидатурата на Радев, след което всички са започнали да търсят генерали „да ни имитират“. ГЕРБ и десните направиха фатална грешка – влязоха на наш терен – започнаха да говорят за заплати. Слагат за приоритет образованието след като се противопоставиха на парите за БАН, същото е и в сферата на здравеопазването.

5344178Ние първи посочихме водачите си и отново започна имитацията. БСП е отворила вратите за хората на културата, за земеделието, науката, лекари, юристи и други.

„За въпроса „кой“, представете си кой го задава – „той!“, попита риторично Нинова. 27 години този въпрос „кой“ има различно лице, име, но има едно общо – това е паралелната държава, това са тези хора заради, които по 10 млрд. лв. изтичат от джоба на българите в джоба на шепа хора. Имаме смелост и решимост и тръгваме срещу паралелната държава и свършваме с модела „кой“, обеща Нинова.

5344171Тя заяви също, че БСП има смелостта да каже на Жан Клод Юнкер и на генсека на ЕНП Антонио Лопес – вие не сте ни началници, уважаеми европейски господа, вие не можете да определяте съдбата на България.

Нинова обвини Борисов и ГЕРБ, че са послушковци, защото са одобрили възможността корпорации да ни съдят в частни трибунали, всички публични услуги да се приватизират и защо 4 пъти гласувахте за санкциите срещу Русия от които страната ни губи, „защо сменихте Бокова и унижихте страната, защо искате Европа на две скорости“, попита риторична тя.

Нинова представи и водачите на листите на БСП разделени по групи.

За североизточна България Филип Попов е водачът на листата във Видин, за Враца – Иван Генов, Монтана – Атанас Костадинов, Плевен – Васил Антонов, Ловеч – Милко Недялков.

За североизточна България – във Варна водач на листата е Стефан Данаилов, Добрич – Красимир Янков, Силистра – Стоян Мирчев, Шумен – Иван Иванов.

5344179В Централна България водач на листата във Велико Търново е Весела Лечева, в Габрово – Кирил Добрев, Разград – Денчо Бояджиев, Русе – Крум Зарков, Търговище – проф. Светла Бъчварова.

За югозападния район водач на листата- 23 МИР в София – Жельо Бойчев, 24 МИР – Стефан Данаилов, 25 МИР – Корнелия Нинова, водач на листата в Перник е Станислав Владимиров, Кюстендил – Валери Жаблянов и в Благоевград – Тома Томов, а Иван Ченчев е водач на листата за София – област.

За централен южен регион – Пловдив-град – проф. Иво Христов, Пловдив – област – Георги Търновалийски, Пазарджик – Славчо Велков, Кърджали – Александър Симов, Смолян – Дора Янкова, Хасково – Елена Йончева.

За югоизточния регион – Бургас – Петър Кънев, Сливен – Таско Ерменков, Ямбол -Кристиян Вигенин и Стара загора – Драгомир Стойнев.

glasove-6

- реклама -