Нинова, БСП

Нинова: Има разделение в Националния съвет на БСП, местим събора от Бузлуджа пред МС

БСП са членовете й. Не съм аз, не е Зарков, не е ръководството, не е дори Националният съвет. Членовете на БСП не са разделени по тези въпроси, които обсъждаме днес.

Има разделение в Националния съвет.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с това, че част от социалистите провеждат национален съвет без нея.

Разделителната линия е ясна – за промяна на мафиотско-олигархичния модел на управление или кръгла маса с него. Аз съм убедена, че членовете на партията са за промяна. Тези, които искат да сядат на кръгла маса с управляващите, си е техен проблем, добави Нинова.

Тя съобщи, че преди сряда няма да има заседание на Националния съвет. „Ако го обвързвате с вота на недоверие, то на 13 юни Националният съвет взе своето решение. Определи темата корупция и направихме работна група, която да разработи мотивите. Направихме график за среща с парламентарни и извънпарламентарни партии. Тази работа е свършена на 13-ти от легитимното заседание на Националния съвет”, обяви Нинова.

След като властта ни отказа събора на Бузлуджа, ИБ решихме да го проведем пред Министерски съвет. На този митинг ще поканим разбира се и други хора, които искат да ни подкрепят. Това ще бъде нашият, на партията митинг, но това не пречи да участваме, да се включваме във всички протести. Датата ще уточним утре на ИБ. Имаме решение, че преместваме националния събор на левицата от връх Бузлуджа пред Министерски съвет, каза още Нинова.

- реклама -