Нинова

Нинова: Главната ни цел е да спасим народа от изчезване

Главните ни цели са да спасим народа от изчезване и да се преборим с паралелната държава.

Това заяви днес лидерът на БСП и водач на 25 МИР Корнелия Нинова на среща с избиратели в читалище „Кирил и Методий” в кв. Красна поляна в столицата, предаде репортер на БГНЕС. На срещата бяха и останалите 27 кандидати за народни представители от района, между тях – Михаил Христов, Антон Кутев, Петър Витанов, Анна Славова и др.

„Трябва да докажем, че ще продължим курса на промяната в много сектори, защото проблемите на софиянци стоят неразрешени и само ние можем да дадем реалните решения на хората. Искаме да върнем ролята на държавата в секторите индустрия, здравеопазване, образование и др. БСП възнамерява да създаде фонд „Индустрия” за български продукти. Слагаме таван на субсидиите, които може да получат земеделците, защото заради големите малките страдат, обясни тя. Искаме да стимулираме българското производство на мляко, плодове, зеленчуци, месо и др,. за да не купуваме второ качество вносни продукти. През 2020 г. спират европейските средства и ако дотогава не създадем наши, родни производства, няма да имаме с какво да пълним бюджета.“

Корнелия Нинова смята, че подобна е и ситуацията с образованието. „Ще върнем държавните пари в общинските и държавни училища, ще има един учебник по предмет, те ще се пишат от министерството на образованието. Ще подобрим и висшето образование, за да има кадри за българското производство, отбеляза Нинова. В здравеопазването доведоха българите до геноцид – искаме всеки, който си плаща здравните осигуровки, да бъде лекуван без доплащане, а за бедните да се погрижи държавата“, подчерта лидерът на БСП.

БСП обещава през 2018 г. да се преизчислят старите пенсии

„Как ще помогнем на младите – те трябва да имат повече пари, за да си отглеждат спокойно децата. Младите семейства, които работят, ще получат намаление на данъците си, за да се раждат повече българчета. Ако искат да си купят жилище и си вземат кредити, ще облекчим тяхното изплащане чрез намаляване на лихвите. Ще въведем и данък „богатство” за онези, които получават заплата 10 000 лв. и нагоре, който ще бъде 20%.“

„Втората ни цел е да приключим с паралелната държава, създадена от прехода, която годишно краде от държавата, от народа 10 млрд.лв., уточни Нинова.

„Ако ЧЕЗ продава своя дял, нека държавата да си го изкупи обратно“, разкри намеренията си лидера на БСП. „ЧЕЗ е държавна фирма, защо българската държава да не притежава този вид важна услуга за българите?“, запита Нинова.

glasove-6

- реклама -