предизборен щаб
сн. БГНЕС

Нинова е инициирала преговори за създаване на голяма лява коалиция

Водят се преговори за създаване на голяма лява коалиция. Инициативата е на Корнелия Нинова.

В разговорите участват лидерите на „Движение 21“ Татяна Дончева, на АБВ Георги Първанов и Румен Петков и на „Нормална България“ Георги Кадиев.

Всички те са били част от БСП, но по различни причини през годините се разделиха с партията и създадоха нови формации.

Целта е общо участие на извънредните парламентарни избори на 11 юли.

Пред „Епицентър“ Георги Първанов потвърди, че трябва да има обединена левица, която да си постави за цел спечелване на изборите на 11 юли.

„Едно време направихме „Коалиция за България“ за три години, сега трябва да направим новата коалиция за 3 дни“, заяви Георги Първанов.

В профила си във Фейсбук Георги Кадиев потвърди, че се водят преговори. Уточнява, че не са стигнали докрай, но е убеден, че трябва да се намери формула.

Потърсени са за коментар, но всички предпочитат да говорят, когато споразумението е факт. Вероятно това ще стане на 25 или 26 май, предаде БНТ.

По повод създаването на лява коалиция Мая Манолова коментира, че „трансферният прозорец за партиите очевидно е отворен и от „Изправи се! Мутри вън!“ не участват в това“.

„Изправи се.БГ“ не е партия, не участва в трансфери. Ние сме гражданска платформа и нямаме връзка с никакви коалиции на келепира и с никакви форми на ТКЗС-та“. Не участваме и в трикове, активни ПР-мероприятия и организирани пропагандни групи за коалиции“, допълва Манолова.

- реклама -