Нинова БСП президент вицепрезидент

Нинова: БСП с мораториум върху изборните правила

„Започнете опозиционни действия срещу ГЕРБ по места, където има кметове на ГЕРБ и където има нередности или злоупотреби с обществени поръчки, корупция и нарушение обещания, като това да не се вдигат данъците и таксите, което вече се случва по места.“

БСП не може да се задоволи само с критикуване на управлението, а трябва да предложи други решения за тези две трети от хората, които не харесват правителството на Бойко Борисов.  Нинова призова другарите си да провеждат разговори по места с партии, които не са в управлението.

Корнелия Нинова

Според новия лидер на лявата партия, политическата нестабилност се задълбочава, а финансовото състояние на страната е нестабилно.

„Вчера обсъдихме в парламента, новия заем, който правителство внесе. Към онези 16 млрд. лв. заем се добавя още 1 млрд. и 200 млн. лв., заради неспособност на правителството на Бойко Борисов да събере откраднатите, присвоени, пари покрай казуса КТБ. В момента Гаранционният фонд взима нов заем от 1 млрд. и 200 млн. лв.“

Според Корнелия Нинова, всички твърдения на правителството, че събира повече приходи и че държавата е финансово стабилна, не отговарят на истината.

Това е вторият пленум на БСП откакто Нинова е председател. В заседанието взеха участие 135 членове на левицата.

- реклама -